Påske

Påske

I et land kendt for sin dybe religiøse overbevisninger og traditioner er der ingen begivenhed, som fejres mere inderligt i Spanien end den hellige uge, eller som den kaldes på spansk: Semana Santa. Hvert år tager flere hundrede tusinde besøgende til dette Spanien for at være vidne til det skuespil og de varige traditioner, som for landets indbyggere markerer den vigtigste dag i den kristne kalender.

Påskeoptogene
Påskeugen markerer Kristi død, samt hans opstandelse og sejr over døden. Begivenheden finder sted i hvert hjørne af Spanien, men den mest overstrømmende fejring sker i den sydlige del af Spanien, især i byerne Cuenca, Valladolid, Murcia, Zamora, Malaga, Córdoba, Alicante, Granada og Sevilla.

Påskeugenstraditioner
Der er mange traditioner knyttet til Semana Santa, men den mest ikoniske ceremoni er gadeoptoget, der fejrer Kristi passion. Ceremonien tager form af en højtidelig parade med religiøse kunst-ikoner, kendt som ”tronos”, som bæres gennem byen hver aften fra Palmesøndag til Påskedag, og som andægtigt og respektfuldt beundres af befolkningen. Processionerne finder sædvanligvis sted om aftenen og oplyses af fakkel-ild, der tilføjer en stemning af middelalderlig mystik til den højtidelige begivenhed. Nogle steder er processionerne ledsaget af musikere, hvis musik står i skarp kontrast til den tavshed, som udstrømmer fra de sortklædte tilskuere, der sørger over tabet af Frelseren.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]